zaterdag 6 juni 2009

8 - Huisdieren

Ja, we missen ons kleine hondje nog steeds. Maar gelukkig (?) hebben we hier ook genoeg huisdieren in en om het huis:

Er zijn heel veel hagedissen. We vinden het heerlijk ze te vangen en de eerste paar dagen hadden we een terrarium gemaakt om ze in te houden. Dan gaven we ze water, via een druppel op onze vinger en dan likten ze dat op. We moesten sprinkhanen enzo vangen om ze te eten te geven. Maar het werd te warm in het terrarium dus hebben we ze allemaal weer vrijgelaten.

Deze slang vonden we op de oprit. De slangen hier zijn niet gevaarlijk. Deze hier deed net of ie dood was. Hij bewoog een klein beetje toen we gingen praten. Toen gingen we weg, een halve minuut later kwamen we terug en toen was ie al een heel stuk verder. Toen riepen we roepen en toen spurtte de slang weg, tussen de rotsen.

Deze reuze-sprinkhaan is zo groot als de hand van Juup. Er zijn er een paar in de tuin. Maar we hebben ze nog niet zien springen. Er was er ook een keer eentje in het zwembad beland. Die hebben we natuurlijk gered.

Deze superdikke pad, bijna zo groot als het hoofd van Juup, stond op een avond voor onze deur. Maar niemand wilde 'm kussen om te kijken of het een prins was!

Ja, dit is echt een schorpioen. En hij zat echt op ons terras. De schorpioenen hier zijn gelukkig niet dodelijk. Maar een beet schijnt wel heel erg pijn te doen en je moet naar de dokter. Op zich vertonen ze zich niet op plekken die bewoond worden, maar omdat dit huis een tijd leeg stond heeft hij hier zich waarschijnlijk genesteld. We hebben 'm echter niet laten leven - hij was heel snel dood omdat hun lichaam heel slap is. Vandaar dat ze natuurlijk zo'n gevaarlijk wapen hebben ontwikkeld. Zie je die gele bobbel aan het eind van zijn staart? Dat is de gifzak.

We hebben al een paar dode muizen uit ons zwembad moeten vissen. Ze kunnen wel zwemmen, maar ze komen het zwembad niet meer uit. Dus elke ochtend start met een grondige inspectie van het zwembad! Deze muis kwamen we tegen op ons terras, en om aan ons te ontkomen sprong hij het zwembad in. Niet zo slim, want met het schepnet hadden we 'm natuurlijk zo te pakken. Maar hij klom zo het schepnet uit en sprong weer in het water! Toen pakte Rhuben 'm met z'n hand. Hij beet, maar gelukkig niet door. Na een paar foto's hebben we 'm helemaal naar de rand van de tuin gebracht, en daar weer losgelaten.

En nee, wees maar niet bang, er zit heel veel chloor in het zwembad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten